Malia

Malia is een stad die een paar kilometer ten oosten van Chersonissos ligt. Het is een stad die tegenwoordig vooral ingericht is op toerisme. Het zijn vooral Engelse jongeren die er op vakantie gaan.

Toerisme in Malia
Malia is een dorp dat populair is onder jongeren. De hele stad is ingericht op de vele jongeren die er jaarlijks vakantie komen vieren. Zo zijn er vele bars, cafés, clubs en restaurants. Ook zijn de stranden volledig ingericht op toeristen. Er zijn bars en er valt te waterskiën. Ook kunnen er in het dorp quads en andere voertuigen gehuurd worden.

’s Nachts is Malia ook levendig, door het uitgaansleven. Er zijn verschillende populaire clubs waar jongeren uitgaan. Zo zijn er onder andere Apollo Club, Club UK en Camelot Castle. De meeste clubs in het centrum zijn ingericht op jongeren uit het Verenigd Koninkrijk, want zij zijn de voornaamste gasten. Chersonissos is juist populair onder Nederlandse jongeren.

Cultuur in Malia
Malia is minder toegankelijk voor toeristen die een culturele vakantie houden. De stranden en de natuur zijn mooi, maar op het gebied van bezienswaardigheden en gebouwen is er niet veel. Wel zijn er overblijfselen van een oud paleis van de Minoïsche beschaving, de oorspronkelijke bewoners van Kreta.