Chersonissos

Chersonissos is een badplaats op het Griekse eiland Kreta. Het is een plaats die vooral populair is onder jongeren. Er is een uitgebreid uitgaansleven en er zijn vele zandstranden te vinden. Op het gebied van cultuur is er minder veel te vinden. Het is dus vooral een plaats waar toeristen heengaan voor een strand- en zonvakantie.

Toerisme in Chersonissos
Chersonissos is een badplaats die vooral ingericht is op de stranden en verblijfsaccommodaties voor toeristen. Mensen die erheen gaan komen er vooral voor de stranden, het uitgaansleven en de winkelmogelijkheden.

Een populair strand daar is Star Beach. Dit is een trekpleister voor de jongere toeristen. Hier worden vaak concerten gehouden en treden bekende artiesten of dj’s op. Ook zijn hier tal van cafés, bars en strandtenten te vinden.

Cultuur in Chersonissos
Chersonissos ligt een paar kilometer ten oosten van de hoofdstad Heraklion. In Chersonissos zelf is weinig cultuur te vinden. Er zijn wel verschillende kerken en oude gebouwen te vinden, maar voor de echte cultuur van het eiland Kreta kan bijvoorbeeld Heraklion of Knossos bezocht worden. Beide plaatsen liggen dichtbij Chersonissos en hebben op het gebied van cultuur allerlei activiteiten te bieden, zoals archeologische vindplaatsen, opgravingen en oude gebouwen. Zo is daar onder andere een oud paleis van de Minoïsche beschaving te vinden.

Faciliteiten in Chersonissos
Chersonissos heeft een groot aanbod aan faciliteiten voor toeristen. Zo zijn er hotels, appartementen, campings en villa’s. Door het ruime aanbod is voor iedere soort toerist, met ieder een eigen budget, iets te vinden.

De stad is opgedeeld in verschillende gebieden. Eerst is er Pano Chersonisoss. Dit is een wijk die meer in de bergen ligt en vooral lokale bewoners huisvest. Er zijn een paar oude kerken te vinden. Verder is er Limenas Chersonissos. Dit is het uitgaansgebied van de stad en heeft lange straten met bars, cafés, restaurants en clubs. Ook zijn er winkelstraten.