Chania

Chania is na de hoofdstad Heraklion de grootste stad van Kreta. Het is een oude stad met een rijk verleden. Zo zijn er verschillende heersers geweest, die ieder hun sporen hebben achtergelaten in de verschillende wijken en gebouwen in de stad.

Geschiedenis van Chania

De stad was voor een bepaalde periode de hoofdstad van het eiland. Hierdoor zijn er verschillende heersers de baas geweest over Chania. De Arabieren veroverden de stad in 828, nog geen 150 jaar later de Byzantijnen. De Ventianen veroverden Chania aan het einde van de 13e eeuw. Ze legden de basis voor de haven van Chania en bouwden er een vuurtoren bij. In de 17e eeuw veroverden de Osmijnen de stad, en in 1898 werd Kreta zelfs nog even onafhankelijk verklaard, tot het in 1913 onderdeel werd van Griekenland.

Wat is er te doen in Chania?

Chania is niet de stad die bekend staat om de archeologische schatten, eeuwenoude gebouwen of grote monumenten. Toch is Chania Chania is voor toeristen interessant, omdat het een authentieke stad is gebleven met verschillende culturele bezienswaardigheden en gebouwen. Toeristen kunnen deze culturele uitstapjes afwisselen met een dag strand. Chania ligt namelijk aan het strand van Kreta.

Chania is een stad met een sfeervol centrum. Vandaag de dag zijn er nog altijd Venetiaanse, Joodse en Turkse wijken. Er zijn veel restaurants, bars en clubs. Ook zijn er winkelstraten en kunnen toeristen naastgelegen dorpen bezichtigen. De stad heeft een eigen vliegveld dat ongeveer 15 kilometer ten oosten van de stad ligt. Vanaf dat vliegveld valt er met de taxi naar het centrum van Chania te reizen. Verder is er tussen Chania en Heraklion, de twee grootste steden op Kreta, een goede busverbinding.

[mappress mapid=”1″]